Kvitsøy

August (t.o.m.18. august): søndager kl. 13:00-16:00

Hummersesong i oktober
Søndager kl. 13:00-15:00

Omvisning for grupper etter forespørsel

PRIS
Kr. 60, barn u/16 år gratis
Gratis for medlemmer i Venneforeininga til Ryfylkemuseet

Guide på Kvitsøy

Rolf Skretting, Tlf: 977 25 677

Les meir om Hummermuseet på Kvitsøy og bli kjent med historia om hummerfiske på Kvitsøy, om fiskenæringa og om livet på øya.

Programmet i sommarsesongen:

Kom innom og opplev de flotte utstillingene i Hummermuseet og hils på hummeren, fiskene og de andre artene i akvariene i museet. I hummerklekkeriet kan du også hilse på de søte små hummerbabyene som klekkes for senere utsetting i sjø.Søndag: vaffelsøndag

Kvar søndag i sommar selger vi kaffi, te og nysteikte vaflar i museumskafèen. Etter en kjekk oppdagelsesferd i museet skulle det vel smake med 1 vaffel og 2 🙂

Kvar onsdag i juli selger vi nydelige fiskekomler i museumskafèen. Fiskekomlene er laget på ekte Kvitsøy vis av Brynhild Olsen. Kvar porsjon koster kr. 140.

laurdag i juli blir det aktivitetslaurdag.

Lørdag 06. juli inviteres alle små og store pirater med på skattejakt i Grøningen. Klarer du å finne løsningsordet og vinne skatten? Møt opp på Kvitsøy hummermuseum! Alle små pirater bes om å gå i følge med litt større pirater 🙂

Lørdag 13. juli kan du være med og spikke trebåter sammen med Kjell-Sverre.

Lørdag 20. juli vil Tommy læra deg korleis du leser et sjøkart. Kor ligger egentlig nord på et kart, kor stor avstand er det mellom to punkt i virkeligheten og hva betyr alle desse linjene på kartet?

I sommer inviteres vi alle barn til å delta i tegnekonkurranse. Vinneren får flotte premier fra museumsbutikken. Bli med!

Ta ein dagstur til Kvitsøy og besøk Hummermuseet!

Kvitsøy Hummermuseum ligg i eit sjøhus på Grøningen i Ydstebøhavn. Frå fastlandet tek ein ferje frå Mekjarvik. Turen tek ca 35. min. Sjå ferje til Kvitsøy for meir info.