Die Tanzgeiger

Andre datoer:

19 okt 2017 | KL 18 - 21

9 nov 2017 | KL 18 - 21

Velkommen til Internasjonal kafé med konsert

kr. 50 / Familie kr. 150

Konserten er støtta av Norsk Kulturråd
Ryfylkemuseet inviterer til ein ny internasjonal kafé på Nesasjøhuset på Sand. Dette er den første kafeen etter sommaren, og tradisjonen tru startar vi opp att med ein konsertkveld. Bli kjent med nye folk og smak på stor kakebord.
Me opnar denne gong med tyrolermusikk! Die Tanzgeiger, som direkte omsett kan bety ”dei dansande felespelarane”, er eit ensemble på sju som kjem frå den austlege delen av Austerrike. Gruppa brukar ein herleg kombinasjon av feler og andre instrument for å framføra folkemusikk frå Austerrike. Musikken deira inspirerer til å løfta på dansefoten; han er kraftig, hjartefølt og akkurat passe livleg, og slik også ei fryd å lytta til.

I meir enn tretti år har Die Tanzgeiger eksistert, og i løpet av denne tida har dei opparbeidd eit rikt repertoar av austerriksk folkemusikk. Instrumenteringa og arrangementa har endra seg langs vegen, nye musikarar har komme til, men røtene sine held dei på. Dei har turnert land og strand og blitt inspirert av alt og alle dei har møtt, og dette gjer at dei har utvikla sitt eige uttrykk som er både appellerande og tilgjengeleg for mange. Med eit sunt sprut av sigøynerblod kombinert med eit snev nordisk melankoli, formidlar dei felles røter og fleire kulturar samtidig. Repertoaret består av vokal og instrumental folkemusikk, inkludert jodling.

Alle er hjarteleg velkomne.

Konserten er støtta av Norsk Kulturråd