Vel stad

Sauda
Jan Ibro Khelel

Internasjonal kafé i Sauda

Sauda Vidaregåande Skule

Startar: 14 sep 2016 | KL 18

Andre datoer:

14 sep 2016 | KL 18 - 21

Stad: Sauda Vidaregåande Skule

Pris
kr. 50 per person / familiebillett kr. 150

I samarbeid med Introduksjonstenesta i Sauda inviterar vi til Internasjonal kafe i Sauda.
Kafeen er på Sauda Vidaregåande Skule der det blir ein spennande konsert med Jan Ibro Khelil og Svein Westad.
I tillegg er det mulig å smake på smaksprøver frå forskjellige land og verdshjørnar.
Kvelden er ope for alle, ein møteplas der du kan bli kjent med nye folk og der du kan smake på herleg internasjonal mat.

Alle er hjarteleg velkomne.

 
Inngang: kr 50 per pers., familiebillett kr 150
 
Konserten er støtta av Norsk Kulturråd og Sauda Kommune.

 

Om konsertprogrammet:
Jan Ibro Khelil er politisk flyktning frå Assads regime i Syria.

Jan Ibro har sidan han var liten, vore oppteken av song og musikk og han spelar tambur saz, ein langhalsa lutt, og daf (persisk tromme).  I tillegg er han ein god songar.

Familien er på morsida jødisk og på farsida kurdisk.
Jan Ibro Khelil er utdanna lærar og arbeidde mange år i grunnskulen i Kobani, Syria. Dei siste åra i heimlandet arbeidde han som freelance-journalist. Etter at han skreiv kritiske artiklar om Assad-regime, måtte han forlate landet. Det er 6 år sidan han kom til Noreg.

Khelil er oppteken av å videreformidle den mangfoldige tradisjonen frå kurdiske, persiske og arabiske etnisitetar i Syria;  ein tradisjon som på grunn av krig og øydeleggingar dessverre står i fare for å bli utrydda. Dette har resultert i CD-utgjevinga  «Sørgesang for Syria». På repertoaret er kjente og kjære songar frå Syria, songar frå den kurdiske befolkninga samt sufiske songdikt som er poetiske og kjenslevare i stilen

Med seg har Jan Ibro Khelil med seg den profilerte munnharpespelaren Svein Westad frå Kongsberg.

Svein Westad er interessert i all verdens folkemusikk og har reist mykje til andre musik-kulturar og skaffa seg god kompetanse i orientalsk og arabisk musikk.

Dei siste fire åra har han hatt eit tett samarbeid med Jan Ibro Khelil og kjenner godt Khelils spelestil. Dei har hatt fleire konsertar saman. Svein er forøvrig med på «Sørgesang for Syria», både som produsent og musikar. Der spelar han munnharpe og kraviklyre.

Bli Medlem