Hjelmeland

Startar: 24 jun 2022 | KL 20.30

Sluttar: 26 jun 2022 | KL 22.00

Stad: Viga

«Mordet på Øye», med tekst av Magnar Riveland og musikk av Anders Smith, er basert på ei sann historie, som skjedde på Randøy i 1718. Framsyninga blir vist i Vigatunet, i samarbeid med Ryfylkemuseet og med økonomisk støtte frå Kulturrådet.

Premiére fredag 24. juni kl 20.30

Info om billettar kjem

Det er stor aktivitet og mykje folk på Nord-Øye i dagane før 10. november 1718. Neste morgon merkar folk at tenestejenta Sissela ikkje har vore i senga si om natta. Dei leitar etter henne, men først utpå ettermiddagen kjem naboguten Samson springande med ein frykteleg beskjed: Han har funne Sissela, død, med hovudet og akslene nedi vatnet i Bakkekjelda. Men kven har drepe ho? Det er nemleg fleire som har drapsmotiv.