Syttende Mai | digital 17. mai feiring

Startar: 17 mai 2021 | KL 19:00

Sluttar: 17 mai 2021 | KL 20:30

Bli med Ryfylkemuseet og Vesterheim på eit webinar der me feirer 17. mai, Noregs nasjonaldag saman med vener frå USA og Noreg. Webinaret vil føregå på engelsk.
Registrer deg for deltaking via Zoom her

Join Vesterheim online for a free, lunchtime webinar as we celebrate Syttende Mai, Norway’s Constitution Day, with friends from Norway and the United States!
Registration for the Zoom link is required and available here.

Registrer deg for deltaking via Zoom her

Kl 19.00 vil historieforteljar Anne Elisebeth Skogen delta på webinaret frå Ryfylkemuseet på Sand, for å fortelje historia: Skulejente og mitt aller fyrste 17. maitog i 1962. Anne Elisebeth vaks opp i Egersund, sør for Stavanger. Med si utdanning innan drama og historieforteljing driv Anne Elisebeth sitt eige firma og fortél historiar for skular, organisasjonar, festivalar og bedrifter.

Seinare vil Decorah musikerane Beth og John Rotto (som spelar fele og gitar) spele norske og norsk-amerikanske tonar frå Bethania kyrkja i Vesterheims Heritage Park

//ENGLISH ->

Registration for the Zoom link is required and available here.

At noon (CT), Norwegian storyteller Anne Elisebeth Skogen will join the webinar from Ryfylkemuseet at Sand, Norway, to tell the story, Schoolgirl and My Very First May 17th Parade in 1962. Anne Elisebeth grew up in the little town of Egersund, Norway, south of Stavanger. With an education in drama and storytelling, Anne Elisebeth runs her own storytelling business, telling stories for schools, organizations, festivals, and companies.

Next, Decorah musicians Beth and Jon Rotto (playing fiddle and rhythm guitar, respectively) will offer Norwegian and Norwegian-American tunes from the Bethania Church in Vesterheim’s Heritage Park. Beth and Jon are founding members of the dance band Foot-Notes, who have been playing for old-time dances in the Decorah area for over three decades.

Syttende Mai is the day Norway ratified its constitution in 1814 at Eidsvoll.Syttende Mai is a great opportunity to celebrate freedom wherever it occurs.

Hurra, Hurra, Hurra – Happy Syttende Mai!