Ull og sau rundt Nord-Atlanteren

Startar: 10 feb 2018 | KL 13:00

Sluttar: 1 sep 2018 | KL 15:00

Utstilling

Velkommen i utstillinga «Ull og sau rundt Nord-Atlanteren» (Wool and Sheep around the North Atlantic Sea).

ULL OG SAU RUND NORD-ATLANTEREN

Utstillinga «Ull og sau rundt Nord-Atlanteren» (Wool and Sheep around the North Atlantic Sea) er på Ryfylkemuseet.

Dette prosjektet starta opp i 2010 og har vandra rundt Nord-Atlanteren i 7 år.

Utstillinga fortel om dei gamle sauerasene som vikingane frakta med seg frå Norge og viser ull, garn og produkt frå dei ulike områda i nordatlanteren: Norge, Island, Shetland, Færøyene, Orknøyene, Grønland, Ytre Hebridene og Isle of Man. Her har sau og ull vore viktige ressursar for å overleve.

Publikum vil få eit innblikk i sauehald, ullproduksjon, tekstilhandverk og samanhengen mellom sauehald og kulturlandskapet.

Utstillinga er laga av kunsthandverker og kulturformidlar Karin Flatøy Svarstad som har arbeidd med ull som materiale og har arrangert fleire kurs og studieturar til dessa landa i Vesterled.

Hjarteleg velkomne!

Utstillinga er i samarbeid med Suldal Husflidslag.